روابط عمومی

22 مرداد 1399

بدون دیدگاه

بسترسازی آموزشی – تحصیلی توسط بنیاد برای کودکان اوتیسم کشور

فعالیت های بنیاد در زمینه تحصیل کودکان اوتیسم

در حال حاضر ایران تنها ۴ مدرسه پسرانه برای کودکان طیف اوتیسم دارد که این مدارس در داخل استان تهران متمرکز هستند. کودکان طیف خوب و متوسط در این مدارس پذیرش می شوند و تعداد بسیار اندکی از کودکانی که عملکرد بالایی دارند می توانند در مدارس عادی استان تحصیل کنند اما کودکانی که عملکرد آن ها متوسط به پایین می باشد نه تنها مدرسه مناسب با شرایط خود ندارند بلکه برای آن ها هیچ سیستم آموزشی تعریف نشده است.

بر اساس مطالعات صورت گرفته و آمارهای جهانی نرخ شیوع اوتیسم در یک دهه گذشته رشد پیدا کرده بطوری که در مقایسه با دهه های پیشین خود ۲۰ برابر شده و بدین جهت ضروری می باشد که بستر های  مناسب برای این عزیزان در کشور ایجاد شود.

دراستان اصفهان با توجه به اینکه ۴۰ درصد از دانش آموزان مدارس استثنائی را کودکان اوتیسم تشکیل می دهند ایجاد زیر ساخت های آموزشی – درمانی از ضرورت های توسعه ای استان محسوب می شود. درهمین راستا بنیاد نیکوکاری دستان مهربان در سال ۱۳۹۶ پروژه ساخت مرکزی آموزشی – درمانی را در این استان کلید زد. این مرکز آموزشی بصورت کاملا تخصصی برای کودکان اوتیسم طراحی شده بطوری که در رنگ های به کارگرفته شده در آن سعی شده از رنگ های خنثی استفاده شود زیرا که این عزیزان به محرک ها واکنشی فراتر از حد معمول دارند همچنین تمامی استاندارد های جهانی در زمینه محیط های آموزشی کودکان اوتیسم در فرآیند ساخت این مرکز آموزشی – درمانی رعایت شده است.

این مرکز در زیربنای بالغ بر ۱۷۰۰ متر ساخته شده و شامل ۴۸ فضای هوشمند می باشد و خدماتی از قبیل: توانبخشی، گفتار درمانی، رفتار درمانی، فیزیوتراپی و … برای دانش آموزان ارائه می دهد. اعتباری که برای ساخت و تجهیز آن توسط  بنیاد نیکوکاری دستان مهربان اختصاص داده شد مبلغی بالغ بر ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/ ۸۰ میلیارد ریال بود. همچنین مدیریت این مدرسه تحت نظارت بنیاد نیکوکاری دستان مهربان می باشد که توسط نیروی انسانی متعهد و متخصص اداره خواهد شد.

از مشکلات ساخت چنین مراکزی می توان به هزینه ساخت بالای آن با توجه به استاندارد های متفاوت آن با مدارس عادی اشاره نمود زیرا که این مراکز آموزشی باید دارای کلاس هایی با متراژ بالا باشند بدین جهت که کودکان اوتیسم با توجه به حساسیت های بالای خود به فضای آموزشی بیشتری نیاز دارند. همچنین طراحی نورپردازی در این مراکز باید کاملا تخصصی باشد تا واکنش های کودکان اوتیسم به خصوص آن دسته از کودکانی که از اختلالات شدید رنج می برند به حداقل خود برسد.

بنیاد نیکوکاری دستان مهربان در روند مهیا سازی این مرکزبنابرپیشنهادات کارشناسان آموزش و پزشکان حوزه کودکان اوتیسم سعی نموده از رنگ های بنفش و صورتی برای اتاق ها استفاده کند، زیرا که این رنگ ها تسکین دهنده هستند همچنین در زمینه سازمان دهی فضا از دیوارهای خمیده استفاده شده زیرا که به برخی از کودکان طیف اوتیسم کمک می کند تا راه خود را در ساختمان بیابند، چرا که آن ها دوست دارند انحنا را دنبال کنند و از گوشه های تیز دوری میکنند. در زمینه گرمایش و تهویه تلاش شده تا امکان استفاده از هوای تازه برای کودکان مهیا باشد زیرا که کودکان طیف اوتیسم نسبت به بو یا هوای آلوده واکنش های شدید جسمی نشان می دهند در بخش گرمایش هم سیستم گرمایش از کف تعبیه شده است.

در مجموع این مدرسه کاملا بر اساس استاندارد های جهانی ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم ساخته شده تا این افراد بتوانند در شرایط مطلوب به تحصیل و توانبخشی برسند.

#صدای_اوتیسم_باشید

Tags :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =

4کمک آنلاین min

کمک آنلاین

نیکوکار گرامی، برای واریز وجه نیکوکاری یا صدقه آنلاین لطفا از بخش زیر اقدام نمایید.

لطفا عدد را به ریال وارد نمایید.

 

  • لطفا عدد را باصفحه کلید انگلیسی وارد نمایید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .