توانمندسازی کودکان

ضرورت توانمندسازی کودکان برای ساخت آینده‌ای بهتر

توانمندسازی کودکان به معنی کمک به پیدا کردن هدف و ایجاد اعتماد به نفس برای انجام کار است. آموزش‌های متداوم و سخت نه تنها فرد را خوشحال نمی‌کند بلکه ممکن است باعث دلزدگی و حتی مانعی برای موفقیت‌های آینده کودک باشد.

فرد اگر از زمان کودکی هدف خود را پیدا کند دیگر فرقی ندارد در چه شرایطی و با چه سطح طبقاتی در جامعه زندگی می کند بلکه همه تلاش خود را می کند تا به آنچه دوست دارد و برای خود تعیین کرده است برسد. آنقدر بر هدف خود مسلط می شود که دیگر اعتماد به نفس حضور در هر مجمعی را دارد و می تواند به راحتی درباره آنچه هدف می انگارد حرف بزند، عقایدش را اظهار کند و روز به روز با علاقه بیشتری راهش را ادامه می دهد.

اما نقش بزرگسالان در این هدف سازی و توانمند کردن چه می تواند باشد؟ کلاس های دوره‌ای متفاوت؟ گوشزدهای مکرر؟

 

بهترین کار قبل از هر چیزی پیدا کردن علایق فرزندمان است

دیگر بزرگترها مانند گذشته هدف‌های ناکام مانده خود را به عنوان راه و روش زندگی برای فرزندان خود مشخص نمی کنند بلکه سعی می کنند تا ابتدا علایق فرزند خود را بشناسند و ببنند که دلبندشان با چه کاری بیشتر راضی و خوشحال می شود. شاید در این بین کودک بارها و بارها علاقه خود را تغییر دهد و در همه مواردی که یاد می‌گیرد نیز استعداد درخشانی از خود نشان دهد. باز هم والدین در این صورت باید با صبر و شکیبایی نظاره‌گر و تا حدی هدایتگر رفتار وی باشند و تا جای ممکن از تغییر علایق او جلوگیری نکند اما اگر درخشش فوق‌العاده‌ای در یکی از رشته های انتخابی، از فرزند خود دیدند، باید او را در آن رشته مخصوص تشویق کنند و اعتمادبه‌نفسش را بالا ببرند.

 

گام بعدی در توانمندسازی فرزندانمان تسهیل راه رسیدن به هدف است

یقینا والدین هر کاری می کنند که فرزندشان موفق شود و اسم و رسمی در رشته مورد علاقه خود به دیگران بشناساند. هرچه در توان دارند رو می کنند تا راه رسیدن به توانایی و مهارت برای فرزندشان ساده شود اما بسیاری از آنها حمایت های روحی را در نظر نمی گیرند و فقط و فقط بر حمایت های مادی تمرکز می کنند غافل از آنکه در توانمندسازی کودکان بزرگترین راه ایجاد اعتماد به نفس و تشویق و ترغیب است.

کودکان زمانی که حس کنند توانایی انجام یک کار را دارند، با علاقه و پشتکار بیشتری آن را دنبال می‌کنند و حتما در صورت داشتن تلاش، موفق هم می شوند.

در برخورد با فرزندان باید قبل از هر کار اول در نظر داشته باشیم که آیا حرفی که می زنیم یا کاری که می کنیم تا چه حد در آنها حس خوب اعتمادبه‌نفس ایجاد می کند و تا چه مقدار در هدف داشتن و توانمند شدن او موثر خواهد بود. چرا که کودکان صفحه‌های سفید و پاکی هستند که ما نقش‌هایشان را ایجاد می‌کنیم.

 

#صدای_اوتیسم_باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × دو =

4کمک آنلاین min

کمک آنلاین

نیکوکار گرامی، برای واریز وجه نیکوکاری یا صدقه آنلاین لطفا از بخش زیر اقدام نمایید.

لطفا عدد را به ریال وارد نمایید.

 

  • لطفا عدد را باصفحه کلید انگلیسی وارد نمایید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .