کامپوزیت دندان

کامپوزیت روشی برای نگهداری از دندان 

زیبایی دندان‌ها برای هر فرد مهم و ارزشمند است. لبخند زیبا دیگر یک آرزو نیست و همه می‌توانند از علم دندانپزشکی زیبایی بهره ببرند تا صاحب دندان‌هایی سالم و زیبا شوند. در دندانپزشکی از روش‌های مختلفی برای ترمیم دندان‌ها و زیباسازی آنها استفاده می‌شود که یکی از آنها کامپوزیت دندان است.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت موادی است که برای پر کردن دندان ها از آن استفاده می شود. مواد کامپوزیتی به صورت خمیری و همرنگ دندان‌ها است که لایه نازکی از آن را روی سطح دندان قرار داده و فرم می دهند.

 برای محکم شدن و تثبیت این مواد روی دندان، دندانپزشک پس از فرم‌دهی، مواد را به کمک نور آبی سخت می‌کند.

کامپوزیت‌ها مواد بسیار ریزی هستند که با توجه به تعداد و اندازه ذرات‌شان در دسته‌های مختلف قرار می‌گیرند و کاربردهای مختلفی نیز دارند. به طور کلی می‌توان مواد کامپوزیتی را به چهار گروه تقسیم کرد.

کامپوزیت نوع هیبرید:  برای دندان‌های خلفی و جهت استحکام آنها.

کامپوزیت میکروفیلد: برای ترمیم دندان‌های جلو جهت زیبایی آنها

کامپوزیت نانوفیلد: استحکام و زیبایی دندان‌ها به صورت همزمان

IPS ونیرها: کامپوزیت جدیدی که استحکام و ثبات رنگ را همزمان با هم دارد.

هر کدام از این کامپوزیت‌ها در موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. چرا که در دندان‌های جلو، زیبایی و در دندان‌های عقب داشتن استحکام کافی، مدنظر است.

تمام انواع کامپوزیت‌ها در رنگ‌های مختلفی ارائه می‌شوند. این رنگ‌ها از رنج رنگ نرمال گرفته تا رنگ‌های بسیار سفید و یخچالی، در دسترس هستند.

موارد درمانی استفاده از کامپوزیت 

درمان کامپوزیت دندان، برای موارد و مشکلات دندانی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که برای آشنایی بیشتر موارد استفاده از کامپوزیت دندان در ادامه آورده شده است. اگر دارای یکی از مشکلات زیر باشید می‌توانید از درمان کامپوزیت برای اصلاح شکل ظاهری دندان‌هایتان بهره‌مند شوید.

مزایای کامپوزیت 

کامپوزیت‌ها می‌توانند رنگ و فرم دندان‌ها را اصلاح کنند و فاصله بین دندان‌ها را از بین ببرند. در این روش کامپوزیت  روی سطح دندان چسبانده می‌شوند.

از دیگر مزایای کامپوزیت دندان هزینه کمتر آن نسبت به لمینیت‌های سرامیکی است. علاوه بر این در صورت پریدگی یا شکستگی  دندان به راحتی قابل ترمیم هستند.

معایب کامپوزیت 

اما کامپوزیت‌ها بنا به عادات تغذیه‌ای مثل مصرف چای، قهوه، غذاهای رنگی و رب‌دار و تناوب مسواک زدن بیمار در دوره‌های زمانی مختلف نیاز به نگهداری  دارند و میزان زرد شدن کامپوزیت بیشتر از انواع لمینت سرامیکی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 10 =

4کمک آنلاین min

کمک آنلاین

نیکوکار گرامی، برای واریز وجه نیکوکاری یا صدقه آنلاین لطفا از بخش زیر اقدام نمایید.

لطفا عدد را به ریال وارد نمایید.

 

  • لطفا عدد را باصفحه کلید انگلیسی وارد نمایید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .