معرفی بنیاد خیریه دستان مهربان

 

بنیاد خیریه دستان مهربان با اخذ مجوزهای رسمی و شماره ثبت ۲۱۶۷۴ در سال ۱۳۸۶ توسط دکتر شهرام فرجی تأسیس و فعالیت خود را با تمرکز بر حمایت و توانمندسازی زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست آغاز کرد. دستان مهربان، سازمانی غیردولتی، غیرسیاسی، مستقل و مردم‌نهاد است که برای رفع محرومیت و کمک به اقشار نیازمند، به‌ویژه زنان و کودکان نیازمند کمک و حمایت، با انگیزه‌ی والای انسان‌دوستی و کمک به همنوعانِ محروم، با ۲۰ شعبه و ۷ مرکز درمانی در سطح کشور فعالیت می‌کند.

بنیاد خیریه دستان مهربان تنها با گذشت ۱۷ سال از شروع فعالیت، به یاری خدا و با تکیه‌بر حمایت‌های خیرین و حامیان گرامی توانسته است اقدامات مؤثری در زمینه‌ی کمک به قشر بی‌بضاعت و آبرومند جامعه به‌ویژه زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست انجام دهد. ضمن آنکه در این مسیر، حفظ کرامت انسانی مددجویان همواره شعار اصلی و سرلوحه‌ی انجام وظیفه‌ی کارمندان بنیاد بوده است.

از فعالیت‌های بنیاد خیریه دستان مهربان علاوه بر سرپرستی خانواده‌های نیازمند می‌توان به مواردی از جمله مدرسه‌سازی، ارائه خدمات درمانی، اعزام کاروان‌های حمایتی به نقاط دورافتاده و محروم، حمایت خاص از بیماران خاص، اعطای جهیزیه و تسهیلات ازدواج، اعطای کمک‌هزینه‌های تحصیلی و آموزشی، پرداخت وام‌های خوداشتغالی و فراهم‌سازی زمینه‌های اشتغال مددجویان اشاره کرد. حجم و کیفیت فعالیت‌های بنیاد خیریه دستان مهربان از ابتدا تاکنون به‌گونه‌ای بوده است که بارها از سوی نهادهای داخلی و خارجی مورد تقدیر و قدردانی قرار گرفته و موفق به کسب تمام گواهی‌نامه‌های بین‌المللی، از جمله گواهی‌نامه‌های مربوط به کیفیت و شفافیت نیز شده است. ضمن آنکه این بنیاد اخیراً به‌عنوان برند برتر حوزه‌ی نیکوکاری کشور انتخاب شد تا نشان دهد هر آنچه که در توان داشته، در طَبَق اخلاص گذاشته است.

بنیاد خیریه دستان مهربان تاکنون سرپرستی بیش از ۳۲۰۰ خانواده از ایتام و زنان سرپرست خانواده را بر عهده داشته (بالغ‌بر ۱۵ هزار نفر) که به یاری خدا و در نتیجه‌ی کوشش‌های واحد آموزش و توانمندسازی، تاکنون حدود ۸۰۰ خانواده از این عزیزان از وضعیت مددجویی خارج شده‌اند. همچنین تعداد ۲۱۸ نفر دانشجو توسط این بنیاد حمایت مالی می‌شوند و در سال‌های اخیر به بیش از ۶۰۰ بانوی نیازمند جهیزیه کامل اهدا شده است. ساخت یازده مدرسه، هفت مرکز درمانی، چهار مرکز نگهداری و آموزش کودکان و تحت درمان قرار دادن صدها بیمار خاص نیز از دیگر فعالیت‌های نیکوکارانه‌ی بنیاد خیریه دستان مهربان بوده است. در حال حاضر نیز واحد مددکاری دستان مهربان در حال جذب تعداد دیگری از خانواده‌های نیازمند و برقراری شرایط مناسب زندگی برای این خانواده‌ها است.

افتخارات بنیاد خیریه دستان مهربان:

  • نشان استاندارد بین المللی NGO Benchmarking از شرکت SGS بعنوان معتبرترین نشان کیفیت سازمان های غیردولتی ۲۰۱۷
  • گواهی نامه، لوح و نشان عالی اهتمام به مدیریت از آکادمی IQS انگلستان در سال ۲۰۱۷
  • گواهی نامه و لوح رهبری سازمانی از آکادمی STW آلمان در سال ۲۰۱۷
  • گواهی نامه های ISO26000, ISO10004, ISO9001
  • گواهی نامه و تندیس برند برتر حوزه خیریه کشور در سال ۱۳۹۶ , ۱۳۹۹
  • تندیس برند برتر کیفیت در سال ۱۴۰۱ از وزارت صمت

چارت سازمانی دستان مهربان

چارت سازمانی دستان مهربان

چارت سازمانی بنیاد خیریه دستان مهربان نشان دهنده سیستم مدیریتی و عملکردی این سازمان میباشد.

چشم انداز و ماموریت دستان مهربان

چشم انداز:

بنیاد خیریه دستان مهربان با اتکا به خداوند و با تحکیم اصول اخلاقی و عملکردی شفاف، بیش از پیش به جایگاه سازمانی مردمی، معتبر، فعال، شناخته شده، مرجع، مقبول و اثرگذار در مقام یک سازمان طرف اعتماد اقشار مختلف جامعه در سطح ملی و بین المللی خواهد رسید و با تاکید بر استانداردهای فعالیت به عنوان یک موسسه NGO ، به یکی از ۱۰ موسسه خیریه معتبر بین المللی و معتمد جامعه و خیرین، چه در داخل و چه در خارج از کشور تبدیل خواهد شد.

از نظر عملکردی با توجه به رویکرد و اهمیت به روند بهبود مستمر در فعالیت های سازمان، بنیاد خیریه دستان مهربان در چشم انداز کوتاه مدت تا سال ۱۴۱۰، در ارائه خدمات حمایتی و اهداف مندرج در اساسنامه سازمان، یکی از ۵ موسسه برتر خیریه در سطح ملی خواهد بود.

ماموریت:

بنیاد خیریه دستان مهربان می کوشد تا با برنامه‌ریزی در حوزه توانمندسازی محرومین و زنان و کودکان بی سرپرست یا بدسرپرست، در کاهش فقر و علل زمینه ساز آن و رفع مشکلات معیشتی هموطنان نیازمند در ایران مشارکت کند.

حمایت مالی و معنوی در کنار احترام به شخصیت انسانی و حفظ و صیانت از کرامت انسانی مددجویان از یک سو و عملکرد شفاف و پاسخگویی دقیق به نیکوکاران و حامیان گرامی از سوی دیگر، همواره سرلوحه فعالیتهای بنیاد خیریه دستان مهربان است.

سئوالات متداول درباره دستان مهربان

بودجه بنیاد خیریه دستان مهربان از کجا تهیه میشود؟ آیا وابسته به ارگان یا نهاد دولتی می باشد؟

خیر؛ بنیاد خیریه دستان مهربان سازمانی غیردولتی، غیر سیاسی، مستقل و مردم نهاد است و وابسته به هیچ ارگانی نمی باشد . بودجه بنیاد نیز از طریق کمکهای اعضاء هئیت امناء و مشارکتهای مردمی تامین می شود .

شرایط عضویت مددجویان در بنیاد به چه صورت می باشد؟

بنیاد خیریه دستان مهربان به تمامی افراد نیازمندِ حمایت، در چارچوب اهداف و اساسنامه بنیاد، خدمات و کمک ارائه خواهد نمود. شرایط افراد پس از ارائه مدارک لازم توسط کارشناسان بررسی و در صورت تائید، نوع و میزان کمک ها مشخص خواهد گردید.

بنیاد خیریه دستان مهربان به کدام قشر از افراد جامعه کمک می کند؟

خانواده هایی که به دلایل مختلف مانند اعتیاد – طلاق – از کار افتادگی یا زندان سرپرست ندارند و یا بد سرپرست هستند، پس از تحقیقات لازم تحت پوشش و حمایت بنیاد دستان مهربان قرار خواهند گرفت.

آیا جز تهران در سایر شهرها و شهرستانها، نیز می توان به عنوان مددجو و یا حامی، به خانواده دستان مهربان پیوست؟

بله؛ ملاک پذیرش مددجویان تنها شرایط زندگی آنها بوده و در هر شهری که بنیاد دستان مهربان شعبه داشته باشد، خانوارهای دارای اولویت، تحت‌پوشش قرار می‌گیرند. اساساً ایده‌ی شکل‌گیری دستان مهربان انگیزه والای کمک به هم‌نوع بوده و در همین راستا صرف‌نظر از تمامی موارد، تلاش شده که همه افراد نیازمند در چارچوب اساسنامه بنیاد مورد حمایت قرار گیرند. همچنین خیرین گرامی نیز می توانند با کمک‌های نقدی و غیرنقدی، در این امر خداپسندانه سهیم باشند.

آیا این بنیاد افرادی را در استخدام خود دارد و پرداخت حقوق این افراد به چه صورت می باشد؟

بله؛ بنیاد خیریه دستان مهربان هم اکنون بالغ بر یک هزار نفر نیروی مستقیم (ثابت و پاره وقت) را شاغل کرده و تمام حقوق و مزایای کارکنان به صورت کامل و قانونی پرداخت می شود.

آیا امکان بازدید از بنیاد خیریه دستان مهربان وجود دارد؟

بله؛ یاوران عزیز و خیرین گرامی و تمامی هموطنانی که مایل هستند از نزدیک با فعالیتهای بنیاد خیریه دستان مهربان، آشنا شوند می-توانند با انجام هماهنگی با واحد روابط عمومی با شماره ۴۳۰۷۳(۰۲۱)، از فعالیتهای بنیاد بازدید نمایند.

چطور می توان سرپرستی کودکی را پذیرفت؟

شما می توانید با پرداخت حداقل ماهیانه ۱۰٫۰۰۰ تومان سرپرستی کودکی را بر عهده بگیرید. البته میزان این کمک با توجه به خواست و توان مالی حامی میتواند بیشتر نیز باشد. نیکوکاران و حامیان گرامی می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن ۰۲۱۴۳۰۷۳ واحد مشارکت های مردمی بنیاد تماس حاصل نمایند.

چطور می توان به عنوان حامی یا همکار افتخاری به بنیاد خیریه دستان مهربان پیوست؟ در چه زمینه هایی می توانم به دستان مهربان کمک کنم؟

عزیزانی که مایل به کمک و حمایت از بنیاد خیریه دستان مهربان هستند می توانند به صفحه (کمک های فردی) مراجعه کنند تا اطلاعات لازم را کسب نمایند. ضمنا می توان با اهدای پول نقد، پوشاک، لوازم التحریر، لوازم منزل (جهیزیه)، کمک هزینه خرید دارو، درمان و توانمندسازی، کمپین ها و… به بنیاد دستان مهربان کمک کرد.

یس

معرفی واحد های سازمانی دستان مهربان

معاونت حمایتی – واحد درمان 

ارائه‌ی خدمـات درمـانی به خـانواده‌های تحت‌پـوشش توسـط بنیـاد دستان مهربان از آذر ۹۴ با راه‌اندازی واحد درمان با امکانات وسیع در رشته‌های داخلی و عمومی، دندان‌پزشکی، پوست و مو، زنان، مشاوره و روانشناسی، مغز و اعصاب، چکاپ کامل بدن و…  آغاز شد.

مددجویان تحت پوشش بنیاد با ارائه‌ی کارت مددجویی می‌توانند سالانه تا سقف مشخصی از خدمات رایگان و بعد از اتمام سقف موردنظر، از تخفیف‌های ویژه‌ی این واحد استفاده کنند. همچنین افراد عادی نیز با استفاده از خدمات این مرکز درمانی، کمک غیرمستقیمی به مددجویان تحت‌پوشش انجام می‌دهند.

در حال حاضر به غیر از تهران، درمانگاه دستان مهربان در شهرهای اصفهان، ساری، قم، تبریز و البـرز فعال است.

معاونت حمایتی – واحد توانمندسازی

با توجه به شرایط فعلی جامعه، متاسفانه فشارهای روزافزون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باعث به‌وجود آمدن اقشار آسیب‌پذیر بیشتری در کشور ما شده است. از آن جمله، قشر بسیار آسیب‌پذیر زنان سرپرست خانوار است که با وجود این فشارها مسئولیت سنگین تربیت و پرورش فرزندان خود و یا دیگر اعضای خانواده را بر عهده داشته و مسائل و مشکلات مالی و معیشتی از دغدغه‌های اصلی این قشر ضعیف و آسیب‌پذیر است.

بنیاد دستان مهربان با اتکاء بر الطاف الهی و با هدف برداشتن باری هرچند کوچک از دوش این قشر آسیب‌پذیر جامعه، تأسیس و با گردآوری خانواده‌ای با اعضایی مهربان، با دانش، توانمند و پر تلاش گام در این راه خیرخواهانه گذارده است.

یکی از اهداف مهم و تاثیرگذار این سازمان به منظور کمک به توانمندسازی پایدار این قشر آسیب‌پذیر و خانواده و فرزندان ایشان، ایجاد بستری مناسب برای بالا بردن دانش و مهارت آنها از طریق شناسایی توانمندی‌ها، ایجاد انگیزه و در نهایت اشتغال آنهاست تا بتوانند با تکیه بر دانش، مهارت و توان خود ضمن تامین نیازهای مالی خود و خانواده‌شان، از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی که در کمین این قشر آبرومند، مهربان و آسیب‌پذیر است دور بمانند.

واحد توانمندسازی بنیاد دستان مهربان به منظور نیل به این هدف عالی سازمان و با بهره‌گیری کادر پرسنلی با دانش و پرتجربه و متخصص، ایجاد و توسعه یافته است. این واحد تاکنون در تعدادی از شعب سازمان با ایجاد کارگاه‌های تولیدی با توجه به بافت بومی فرهنگی و جغرافیایی هر شعبه، تعدادی از مددجویان عزیز را ضمن آموزش، یادگیری و مهارت در حرفه‌ای خاص (تحت سرپرستی و آموزش اساتید مربوطه)، در این مراکز مشغول به کار نموده و تعدادی نیز پس از کسب مهارت شغلی، جذب کارگاه‌ها و مراکز تولیدی یا خدماتی خارج از سازمان شده‌اند.

واحد توانمندسازی در چشم اندازهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت خود اهداف اصلی زیر را دنبال می‌کند:

در چشم‌انداز کوتاه‌مدت ارتقاء توان علمی و تخصصی و مهارتی واحد شامل مدیران، کارشناسان، سرپرستان کارگاه‌ها و کارکنان و مددجویان.

در چشم‌انداز میان‌مدت رفع مشکلات فعلی در زمینه تولید، تجهیز کارگاه‌ها و با برنامه‌ریزی دقیق، فراهم آوردن بستری مناسب جهت ارتقا کیفی و کمی محصولات تولیدی جهت عرضه به بازار فروش.

در چشم‌انداز بلندمدت توسعه کارآفرینی با ایجاد کارگاه‌های جدید و تولید محصولات جدید که بتواند ضمن نیل به هدف توانمندسازی و اشتغال مددجویان عزیز، امکانی را برای درآمدزایی بیشتر به منظور خودکفایی و دستیابی به اهداف والای سازمان فراهم آورد.

معاونت حمایتی – واحد آموزش آیندگان

بنیاد دستان مهربان از بهمن ۱۳۹۵ مرکزی را تحت عنوان مرکز آموزش و نگهداری کودکان آیندگان راه‌اندازی کرده است تا علاوه بر آموزش کودکان مددجو، مادران این بچه‌ها بتوانند با فراغت و آسودگی در کارگاه‌های توانمندسازی بنیاد شرکت کنند و صاحب کسب‌وکار خود شوند. هم‌اکنون بنیاد دستان مهربان، ۴ مرکز آیندگان در شعب تهران، البرز، ساری و تبریز راه‌اندازی کرده است و در آینده نیز تعداد این مراکز بیشتر خواهد شد.

در این مراکز برنامه‌ها و کلاس‌هایی از این قبیل برگزار می‌شود:  

کلاس‌های آموزشی ازجمله قصه‌گویی، قرآن، زبان، موسیقی، سفال و…، مشاوره و استعدادیابی کودکان مرکز، برپایی جشن‌های مناسبتی و جشن تولد برای کودکان مرکز، اردوهای تفریحی و آموزشی، اهدای هدیه در مناسبت‌های مختلف به کودکان، برپایی درخت آرزوها و برآورده کردن آرزوی کودکان، تامین پوشاک و لوازم‌التحریر مورد نیاز کودکان.

معاونت حمایتی

حمایت از زنان سرپرست خانوار وکودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست پایه و اساس شکل‌گیری این بنیاد است. واحد مددکاری و حمایتی به لطف خدا و همراهی حامیان عزیز بنیاد، تا امروز توانسته است بیش از ۱۵هزار نفر را تحت پوشش و حمایت قرار دهد و با برنامه‌ریزی در زمینه های مختلف، امکان بهبود شرایط مالی و رشد فرهنگی آنها را فراهم کند.

واحد مددکاری و حمایتی شامل سه بخش مددکاری، حمایتی، آموزش می‌شود.

بخش مددکاری: این بخش معطوف به جذب و شناسایی افراد نیازمند حمایت در چارچوب تعریف شده‌ی بنیاد، بازدید از منازل افراد نیازمند جهت راستی آزمایی و صحت اطلاعات و شرایط زندگی توسط مددکاران اجتمایی وپس از تایید صحت اطلاعات تشکیل پرونده مددجویی و ثبت ارائه خدمات مالی-غیرمالی-ماهیانه، موردی و فصلی است.

بخش حمایتی: این بخش معطوف به کمک‌ها و حمایت‌های بنیاد از مددجویان و خانواده‌های آنها پس از کسب اطلاعات نیازسنجی و استعدادسنجی از آنهاست. این حمایت‌ها شامل: بسته‌های حمایتی، تامین جهیزیه نوعروسان، آزاد سازی زندانیان، کمک هزینه‌های تحصیلی، کمک هزینه کلاس های استعداد سنجی، کارگاه های روان شناختی، خدمات روانشناسی و مشاوره، برگزاری جشن ها، اعیاد و مناسبت ها، برگزاری جشن تولد کودکان، ضیافت افطار و… است.

بخش آموزشی: بخش آموزش شامل دو حوزه تخصصی می باشد که شامل:

۱-مرکز آموزشی آیندگان : این بخش معطوف به آموزش کودکان مددجو در رده سنی ۳تا ۶ سال است. این بخش دارای برنامه آموزشی – غذایی ویژه کودکان مددجو متناسب با شرایط زندگانی، سوتغذیه و فقر آموزشی و برنامه‌ریزی بر اساس نیازسنجی و اصول روان شناختی جهت رشد و پرورش کودکان مددجو است که یکی از اهداف اساسی آن حمایت از زنان سرپرست خانوار جهت شاغل شدن و حضور در کلاس‌های آموزشی جهت توانمند شدن و مهارت آنهاست.

۲-آموزشگاه: این بخش معطوف به آموزش سرپرست خانوار در رده سنی ۱۶تا ۴۵ سال جهت کسب حرفه و مهارت با رشته‌های آموزشی تعریف شده متناسب با شرایط و حسب نیاز جامعه برای رسیدن به خودکفایی و ارجاع به واحد توانمندسازی است.

معاونت مشارکت های مردمی

در همین نزدیکی‌ها، روی زمین بهاری و زیر آسمان آبی، جایی هست که خورشید کم‌فروغ‌تر از حوالی من و شماست و ماه، توان روشن نگاه‌داشتن شب را به تنهایی ندارد. در همین نزدیکی، جایی هست که با وجود نزدیکی به دشت‌های پر از نعمت، عطشِ نیاز موج می‌زند و فقط کسانی زمزمه‌ی گلبرگ‌های تشنه را می‌شنوند که راه و رسم مهربانی را بلدند. وقتی راه و رسم مهربانی را بلد باشی هم چشم‌هایت بهتر می‌بیند هم گوش‌هایت بهتر می‌شنود، هم حرف‌هایت زیباتر است و هم دلت مثل باران خدا، پر از عشق و برکت می‌شود. پس شما که مهربانی را بلدی یا می‌خواهی به جمع بلدها بپیوندی، اینجا جای خوبی برای این کار است؛ جای درستی آمده‌ای. اینجا واحد مشارکت های مردمی بنیاد دستان مهربان است.

اینجا می‌توانید با یک تماس ساده، حامی یک خانواده‌ی نیازمند شده و آینده‌‌ی کودکی را تغییر دهید و با قرار گرفتن کودک در مسیر توانمندی، سرنوشت خوشی را برای مددجو رقم بزنید.

همچنین می‌توانید کمک‌های غیرنقدی، نذورات، فطریه و تمامی وجوهات شرعی خود را از طریق واحد مشارکت های مردمی به دست نیازمندان واقعی برسانید.

معاونت

فعالیت ها و خدمات بنیاد خیریه دستان مهربان

کاتالوگ شماره پنج (واحد درمان)
کاتالوگ شماره چهار (مرکز آموزش و نگهداری آیندگان)
کاتالوگ شماره سه (واحد توانمندسازی)
کاتالوگ شماره دو (پروژه های عمرانی)
کاتالوگ شماره یک (معرفی بنیاد)
4کمک آنلاین min

کمک آنلاین

نیکوکار گرامی، برای واریز وجه نیکوکاری یا صدقه آنلاین لطفا از بخش زیر اقدام نمایید.

لطفا عدد را به ریال وارد نمایید.

 

  • لطفا عدد را باصفحه کلید انگلیسی وارد نمایید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .