روابط عمومی

05 اسفند 1402

بدون دیدگاه

کمک به کودکان بی سرپرست

کودکان بی سرپرست، کودکانی هستند که بدون حضور و مراقبت والدین یا به نحوی مراقبت کامل از سوی خانواده بزرگ می‌شوند. آنها ممکن است به دلایلی از قبیل: والدینی که ناتوان یا غایب هستند، فقر، اعتیاد، جنگ و مشکلات اجتماعی دیگر بی سرپرست شوند. این کودکان به طور معمول در معرض خطرات فراوانی هستند، خطراتی همانند: بی خانمانی، آسیب های جسمی، آسیب های روانی و روحی، بیماری، اعتیاد به مواد مخدر، آزار و اذیت جسمی و روانی و … از جمله خطراتی هستند که بر زندگی این کودکان اثر می‌گذارند. اهمیت حمایت و پشتیبانی اجتماعی برای این کودکان بسیار بالاست تا بتوانند با مشکلاتشان مقابله کرده و زندگی بهتری را در آینده پیش روی خود تجربه کنند.

راه های کمک به کودکان بی سرپرست 

راه های زیادی برای کمک به کودکان بی سرپرست وجود دارد، راه هایی از قبیل: ارائه حمایت اجتماعی، ارائه خدمات پزشکی و روانشناسی، توجه به آموزش و تربیت، حمایت مالی و معیشتی، پشتیبانی از خانواده کودک، شناسایی و پیشگیری از آسیب ها و ایجاد آگاهی نسبت به شرایط این کودکان.

ارائه حمایت اجتماعی: ایجاد فضا‌ها و برنامه هایی که این کودکان را دریابند تا احساس ارزشمندی و توجه در آنها شکل گیرد. این امر می‌تواند از طریق مراکز محلی، مدارس، کمپ های تابستانی، فعالیت های اجتماعی و فرهنگی دیگر انجام شود.

ارائه خدمات پزشکی و روانشناسی: کودکان بی سرپرست کودکانی هستند که به هر دلیل والدین خود را از دست داده‌اند. والدین این کودکان، لزوماً افرادی با عدم‌صلاحیت نیستند بلکه ممکن است در تصادف یا بلایای طبیعی جان خود را از دست داده باشند. این کودکان نسبت به دیگران، مشکلات بیشتری دارند و نحوه برخورد با آنها از اهمیت زیادی برخوردار است. در اینجاست که روانشناسی کودکان بی‌سرپرست نقش مهمی را ایفا می‌کند.

این کودکان در مقابل آسیب‌ها و مشکلات بسیار آسیب‌پذیر هستند و تنها والدین می‌توانند در برابر مشکلات مختلف از آنها محافظت کنند. خانواده تاثیرگذارترین و قدرتمندترین عامل شکل‌گیری شخصیت و سلامت روان افراد است و اولین نهادی است که به پرورش کودک می‌پردازد و زمینه را برای آموزش‌های بعدی آماده می‌کند. خانواده به دلیل اهمیت بسیار بالای خود، به صورت مختلف بر رشد جسمی، روانی، هیجانی و اجتماعی افراد تأثیر می‌گذارد.

طبق گفته روانشناسان، سلامت روان کودکان رابطه مستقیمی با تعامل آنها با والدین دارد. کودکان بی‌سرپرست و بد‌سرپرست در طیف بسیار وسیعی از مشکلات با یکدیگر شباهت دارند. کودکانی که بعد از سنین ۶ ماهگی والدین خود را از دست می‌دهند، آسیب زیادی می‌بینند چرا که پس از ۶ ماهگی، وابستگی زیادی بین والدین و کودک به وجود آمده است و آسیب ناشی از آن بسیار زیاد می‌باشد. (منبع: کودکان بی سرپرست؛ ضرورت فراموش شده)

توجه به آموزش و تربیت: ارائه فرصت های آموزشی و تربیتی مناسب برای کودکان بی سرپرست به منظور افزایش مهارت های زندگی و افزایش فرصت ها پیش رو در مسیر زندگی آینده آنها.

حمایت مالی و معیشتی: کمک به فراهم کردن منابع مالی و حمایت معیشتی برای کودکان بی سرپرست و بد سرپرست در جهت تامین نیاز های اساسی همانند: مسکن، پوشاک، تحصیلات و غذا.

پشتیبانی از خانواده کودک: ارائه خدمات حمایتی برای خانواده و والدینی که از کودکان بی سرپرست نگهداری و مراقبت می‌کنند. پشتیبانی در مواردی از قبیل: آموزش، مشاوره و پشتیبانی مالی به منظور حمایت از آن ها در جهت مراقبت از کودک.

شناسایی و پیشگیری از آسیب ها: تشخیص زود هنگام و پیشگیری از آسیب های جسمی، روانی و اجتماعی از طریق برنامه ها و خدمات حمایتی مددکاری.

آگاهی‌زایی و تبلیغات: ارتقاء آگاهی عمومی درباره مسائل مرتبط با کودکان بی سرپرست و تاکید بر اهمیت حمایت اجتماعی و دولتی برای بهبود زندگی کودکان.

موسسه خیریه کمک به کودکان بی سرپرست

بنیاد خیریه دستان مهربان با اخذ مجوزهای رسمی و شماره ثبت ۲۱۶۷۴ در سال ۱۳۸۶ توسط دکتر شهرام فرجی تأسیس و فعالیت خود را با تمرکز بر حمایت و توانمندسازی زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست آغاز کرد. دستان مهربان، سازمانی غیردولتی، غیرسیاسی، مستقل و مردم‌نهاد است که برای رفع محرومیت و کمک به اقشار نیازمند، به‌ویژه زنان و کودکان نیازمند کمک و حمایت، با انگیزه‌ی والای انسان‌دوستی و کمک به همنوعانِ محروم، با ۲۰ شعبه و ۷ مرکز درمانی در سطح کشور فعالیت می‌کند.

بنیاد خیریه دستان مهربان تنها با گذشت ۱۷ سال از شروع فعالیت، به یاری خدا و با تکیه‌بر حمایت‌های خیرین و حامیان گرامی توانسته است اقدامات مؤثری در زمینه‌ی کمک به قشر بی‌بضاعت و آبرومند جامعه به‌ویژه زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست انجام دهد. ضمن آنکه در این مسیر، حفظ کرامت انسانی مددجویان همواره شعار اصلی و سرلوحه‌ی انجام وظیفه‌ی کارمندان بنیاد بوده است.

از فعالیت‌های بنیاد خیریه دستان مهربان علاوه بر سرپرستی خانواده‌های نیازمند می‌توان به مواردی از جمله مدرسه‌سازی، ارائه خدمات درمانی، اعزام کاروان‌های حمایتی به نقاط دورافتاده و محروم، حمایت خاص از بیماران خاص، اعطای جهیزیه و تسهیلات ازدواج، اعطای کمک‌هزینه‌های تحصیلی و آموزشی، پرداخت وام‌های خوداشتغالی و فراهم‌سازی زمینه‌های اشتغال مددجویان اشاره کرد. حجم و کیفیت فعالیت‌های بنیاد خیریه دستان مهربان از ابتدا تاکنون به‌گونه‌ای بوده است که بارها از سوی نهادهای داخلی و خارجی مورد تقدیر و قدردانی قرار گرفته و موفق به کسب تمام گواهی‌نامه‌های بین‌المللی، از جمله گواهی‌نامه‌های مربوط به کیفیت و شفافیت نیز شده است. ضمن آنکه این بنیاد اخیراً به‌عنوان برند برتر حوزه‌ی نیکوکاری کشور انتخاب شد تا نشان دهد هر آنچه که در توان داشته، در طَبَق اخلاص گذاشته است.

بنیاد خیریه دستان مهربان تاکنون سرپرستی بیش از ۳۲۰۰ خانواده از ایتام و زنان سرپرست خانواده را بر عهده داشته (بالغ‌بر ۱۵ هزار نفر) که به یاری خدا و در نتیجه‌ی کوشش‌های واحد آموزش و توانمندسازی، تاکنون حدود ۸۰۰ خانواده از این عزیزان از وضعیت مددجویی خارج شده‌اند. همچنین تعداد ۲۱۸ نفر دانشجو توسط این بنیاد حمایت مالی می‌شوند و در سال‌های اخیر به بیش از ۶۰۰ بانوی نیازمند جهیزیه کامل اهدا شده است. ساخت یازده مدرسه، هفت مرکز درمانی، چهار مرکز نگهداری و آموزش کودکان و تحت درمان قرار دادن صدها بیمار خاص نیز از دیگر فعالیت‌های نیکوکارانه‌ی بنیاد خیریه دستان مهربان بوده است. در حال حاضر نیز واحد مددکاری دستان مهربان در حال جذب تعداد دیگری از خانواده‌های نیازمند و برقراری شرایط مناسب زندگی برای این خانواده‌ها است. (منبع: معرفی بنیاد خیریه دستان مهربان)

چگونه حامی کودکان بی سرپرست شویم

یکی از واقعیت‌های تلخ دنیا که هیچ‌کدام از ما نمی‌خواهیم وجود داشته باشد این است که زندگی برای همه‌ی آدم‌ها، خوب و خوش آغاز نمی‌شود. در اطراف ما، جایی که شاید حتی چندان هم توجه نکنیم کودکان معصومی هستند که در دنیای کوچکشان همیشه کاستی‌های بزرگی وجود دارد؛ فقدان‌هایی مثل دستان توانمندِ پدری دلسوز و یا آغوش گرمِ مادری مهربان.

این فقدان‌ها رنجِ نرسیدن به آرزوهای کوچک اما محالِ این بچه‌ها را چند برابر می‌کند؛ رنجی که حتی من و شما گاهی از تحمل آن عاجز می‌مانیم، چه رسد به این بچه‌های ضعیف و محروم.

بی‌تردید سهم افراد توانمند در قبال این فرشته‌های معصوم این است که با کمک‌های بی‌دریغ خود، آرزوهای کوچک این بچه‌ها را دست‌یافتنی کنند؛ آرزوهایی که جزو حقوق اولیه ولی دور از دسترس آنهاست؛ مثل تحصیل، بازی، استراحت، سلامت، شادی و…

شما عزیزان هم می‌توانید با پرداخت هزینه‌هایِ زندگی این بچه‌های معصوم و بی‌سرپرست، در این کار نیک سهیم شده و به دنیای این بچه‌ها نور امید ببخشید. (منبع: پذیرش سرپرستی کودکان بی سرپرست و نیازمند)

برای کسب اطلاعات بیشتر یا دیدار حضوری با کودکان بی‌سرپرست، با این شماره تماس بگیرید: ۴۳۰۷۳ – ۰۲۱

شماره حساب کمک به کودکان بی سرپرست

هرگونه مبلغی که شما به این شماره حساب و شماره کارت واریز می‌کنید در جهت حمایت از زندگی بهتر و آینده ای روشن تر برای این کودکان هزینه می‌گردد. این مبلغ صرف اموری همانند: تامین سبد کالا، کمک به تحصیل، برآورده سازی آرزو، احداث مدرسه در مناطق محروم و نیازمند، تامین هزینه درمان و خدمات پزشکی و تامین مسکن می‌شود.

شماره کارت (ملت):  ۴۸۱۵-۳۹۱۳-۳۳۷۵-۶۱۰۴

شماره حساب (ملت): ۸۵۸۲۶۲۳۷۹۴

درگاه پرداخت موبایلی: #۴۴۴*۷۳۷* 

 

Tags :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 4 =

4کمک آنلاین min

کمک آنلاین

نیکوکار گرامی، برای واریز وجه نیکوکاری یا صدقه آنلاین لطفا از بخش زیر اقدام نمایید.

لطفا عدد را به ریال وارد نمایید.

 

  • لطفا عدد را باصفحه کلید انگلیسی وارد نمایید.
  • این فیلد برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .